Barszczowo-fasolowa zupa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Barszczowo-fasolowa zupa

11 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 l wywaru z wędzonych żeberek

150 g białej fasolki konserwowej

150 g kolorowej fasolki konserwowej

½ l zakwasu buraczanego

2 suszone grzybki

1 łyżeczka wegety

1 łyżeczka białego mielonego pieprzu

1 łyżeczka jabłkowego octu winnego

1 łyżka posiekanego szczypiorku

Do wywaru dodajemy grzybki, wegetę i pieprz. Gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy fasolę i gotujemy do jej miękkości. Na końcu wlewamy zakwas i ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy posypaną siekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

file1265890052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...