Babka ziemniaczana | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Babka ziemniaczana

27 sierpnia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
  • Ziemniaki duże 3 szt
  • Jajka 2 szt
  • Cebula 1 szt
  • Kiełbasa 10 dag
  • Boczek wędzony 10 dag
  • Papryka czerwona 1/2 sztuki
  • Olej
  • Wegeta
  • Pieprz

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni.
Dodać do startych ziemniaków. Dodać też żółtka, białka ubić i dodać na samym końcu. Wymieszać. Doprawić do smaku. Formę babka posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wlać masę ziemniaczaną. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, lekko docisnąć w masę. Piec około 1 godziny. Podawać z keczupem. Pycha !

file1314549872

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz