Arbuz z rumem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Arbuz z rumem

28 sierpnia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

arbuz 1 szt

cukier 2 szkl

cytryna 1 szt

rum 1/2 l

    Z Arbuza zrobić kulki specjalną łyżką, usunąć pestki, włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru, wlać 100 ml rumu a na wierzchu położyć 2 plasterki cytryny bez skorki. Zalać wszystko wrzącą wodą, zakręcić, pasteryzować krotko, tylko do zagotowania się wody. Za tydzień nadaje się do jedzenia. Podawać dobrze schłodzone najlepiej jako dodatek do lodów lub deserów.

    file1314548781

    Share and Enjoy !

    Shares


    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Białe meble - polecacie czy nie?
    Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
    Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
    Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
    Nadpotliwość
    Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
    Bielizna
    Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...